[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 13 - ( 12-1383 ) ::
جلد 1 شماره 13 صفحات 45-49 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اجزای تشکیل‌دهنده اسانس سرشاخه‌های گل‌دار آویشن دنایی
بهمن نیک آور *1، فراز مجاب2، رضا دولت‌آبادی3
1- مرکز تحقيقات علوم دارويی 1- مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران ، bnickavar@yahoo.com
2- مرکز تحقيقات علوم دارويی 1- مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران
3- استاديار 3- استادیار داروسازی هسته‌ای و شیمی دارویی، گروه شیمی دارویی دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران
چکیده:   (3652 مشاهده)
مقدمه: گیاه آویشن دنایی (Thymus daenensis Celak. subsp. daenensis) یکی از گونه های اندمیک جنس آویشن در ایران است. این گیاه به صورت سنتی به عنوان ضدنفخ، هضم کننده غذا، ضد اسپاسم، ضد سرفه و خلط آور در ایران مصرف می شود. هدف: هدف از این مطالعه بررسی اجزای تشکیل‌دهنده اسانس سرشاخه‌های گل‌دار آویشن دنایی بود. روش تحقیق: در این مطالعه اسانس سرشاخه های گل دار گیاه که به روش تقطیر با آب به دست آمده بود توسط تکنیک‌‌های GC/FID و GC/MS آنالیز گردید. یافته‌ها: نتایج به دست آمده نشان می دهد، این اسانس حاوی بیش از 26 ترکیب (معادل تقریباً 7/99 درصد) است. ترکیبات اصلی اسانس عبارت بودند از: تیمول (7/74 درصد)، پارا-سایمن (5/6 درصد)، بتا-کاریوفیلن (8/3 درصد) و متیل کارواکرول (6/3 درصد). نتیجه‌گیری: این گونه دارای درصد بالایی از مواد فنولی مخصوصاً تیمول است که می‌تواند به عنوان جایگزین آویشن اروپایی معرفی گردد.
واژه‌های کلیدی: Thymus daenensis Celak. subsp. daenensis، اسانس، تیمول، پارا- سایمن، بتا - کاریوفیلن، متیل کارواکرول
متن کامل [PDF 162 kb]   (2137 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماكوگنوزي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۱۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nickavar B, Mojab F, Dolat-Abadi R. Composition of the Volatile Oil of Thymus daenensis Celak. subsp. daenensis. JMP. 2005; 1 (13) :45-49
URL: http://jmp.ir/article-1-717-fa.html
نیک آور بهمن، مجاب فراز، دولت‌آبادی رضا. بررسی اجزای تشکیل‌دهنده اسانس سرشاخه‌های گل‌دار آویشن دنایی . فصلنامه گياهان دارويي. 1383; 1 (13) :45-49

URL: http://jmp.ir/article-1-717-fa.html

دوره 1، شماره 13 - ( 12-1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 796 queries by yektaweb 3506