[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 50 - ( 3-1393 ) ::
جلد 2 شماره 50 صفحات 156-162 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه اثر غلظت‌های مختلف اسانس سیر بر روی منحنی رشد و میزان توکسین TDH تولیدی توسط ویبریو پاراهمولیتیکوس
افشین آخوندزاده ‌بستی *1، زهره مشاک2، علی خنجری3، محمد عادل رضایی4، فاطمه محمدخان5، علی طاهری میرقائد6، پیمان فقیه فرد7، نسرین طیار هشتچین8
1- استاد دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران ، aakhond@ut.ac.ir
2- استاديار دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
3- استاديار University of Tehran
4- دانش‌آموخته دکتری عمومی دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
5- دانشجو دکتری عمومی دامپزشکی دانشگاه تهران
6- استاديار دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
7- مربی دانشگاه علوم انتظامی
8- کارشناس دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
چکیده:   (4370 مشاهده)
مقدمه: گاستروانتریت حاد ناشی از باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس در انسان، متعاقب مصرف غذاهای دریایی خام یا نیمه پخته آلوده به این باکتری ایجاد می‌شود. بیماری‌زایی ویبریو پاراهمولیتیکوس با توانایی تولید نوعی توکسین به نام TDH رابطه مستقیم دارد. هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثر اسانس سیر بر حداقل غلظت بازدارندگی (MIC)، حداقل غلظت کشندگی (MBC)، نمودار رشد و میزان تولید توکسین TDH باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس بود. روش بررسی: اثر 5 غلظت اسانس سیر (صفر، 005/0، 015/0، 03/0 و 045/0 درصد) بر MIC، MBC، نمودار رشد باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس و میزان توکسین تولیدی در محیط کشت آبگوشت قلب و مغز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: میزان حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانس سیر 03/0 درصد به دست آمد. تیتر توکسین تولیدی در دمای 35 درجه در حالت صفر و 005/0 درصد اسانس سیر برابر 1/256 بود، در حالی که این میزان در شرایط مشابه در حالت 015/0 درصد اسانس برابر 1/64 بود. غلظت‌های 005/0 و 015/0 درصد اسانس سیر باعث کاهش سرعت رشد باکتری به طور معنی داری (05/0 p<) نسبت به گروه کنترل شد. نتیجه‌گیری: اسانس سیر باعث ممانعت از رشد باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس می‌شود. همچنین بر سرعت رشد باکتری و تولید توکسین TDH هم اثر کاهشی دارد. پیشنهاد می‌شود این مطالعه در مدل غذایی نیز مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت مثبت بودن اثرات آن بتوان از این ترکیب به عنوان نگهدارنده مناسب جهت پیشگیری از بیماری‌زایی ویبریو پاراهمولیتیکوس استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: اسانس سیر، ویبریو پاراهمولیتیکوس، TDH
متن کامل [PDF 206 kb]   (1317 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۶ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۶ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akhondzadeh Basti A, Mashak Z, Khanjari A, Rezaei M, Mohammadkhan F, Taheri Mirghaed A, et al . The Study on the Effects of Garlic Essential Oil on Growth Curve and TDH Toxin Production of Vibrio parahaemolyticus. JMP. 2014; 2 (50) :156-162
URL: http://jmp.ir/article-1-42-fa.html
آخوندزاده ‌بستی افشین، مشاک زهره، خنجری علی، رضایی محمد عادل، محمدخان فاطمه، طاهری میرقائد علی، و همکاران.. مطالعه اثر غلظت‌های مختلف اسانس سیر بر روی منحنی رشد و میزان توکسین TDH تولیدی توسط ویبریو پاراهمولیتیکوس. فصلنامه گياهان دارويي. 1393; 2 (50) :156-162

URL: http://jmp.ir/article-1-42-fa.html

دوره 2، شماره 50 - ( 3-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.052 seconds with 811 queries by yektaweb 3506