[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 3، شماره 3 - ( 6-1381 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 73-77 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه میزان اسانس و منتول موجود در نعناع فلفلی کاشته شده در مناطق مختلف کشور
داراب‌ یزدانی *1، امیرحسین‌ جمشیدی2، فراز مجاب3
1- كارشناس ارشد بيماري شناسي گياهي کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی، عضو‌ هیأت‌علمی ‌پژوهشکده ‌گیاهان ‌دارویی ، yazdani@imp.irost.net
2- دستيار فارماكوگنوزي دستیار فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- استاديار فارماكوگنوزي استادیار فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (2231 مشاهده)
نعناع فلفلی با نام علمی L. Mentha piperita از خانواده Lamiaceae از جمله گیاهان دارویی و معطری است که اسانس آن مصارف دارویی، غذایی، آرایشی و بهداشتی فراوانی دارد. در حال حاضر این گیاه در مناطق مختلف کشور توسط افراد و شرکت‌های مختلفی کشت می‌شود. تحقیق حاضر به منظور شناسایی و انتخاب منطقه مناسب کاشت و تأثیر اقلیم بر روی میزان ماده مؤثره آن صورت گرفت. ضمن هماهنگی با یکی از شرکت‌هایی که در مناطق مختلف اقدام به کشت نعناع فلفلی کرده بود، در زمان مناسب اقدام به تهیه نمونه که از طریق خشک‌ کردن سرشاخه‌های هوایی در سایه و دمای محیط تهیه شده بود نمودیم، سپس اقدام به استخراج اسانس از برگ‌های گیاه در مقیاس آزمایشگاهی و به وسیله دستگاه کلونجر گردید. اسانس‌های به دست آمده بر حسب ماده عمده و مؤثر آنها که منتول می‌باشد با روش‌های کروماتوگرافی گازی (G.C.) مورد شناسایی، اندازه‌گیری و مقایسه قرار گرفت و درصد اسانس و مقدار منتول در نمونه‌های فوق تعیین گردید. نتایج به دست آمده تغییرات مقدار اسانس و میزان ماده منتول را در نمونه‌های مختلف نشان داد که بیانگر تأثیر اقلیم بر روی کمیت و کیفیت تولید اسانس در گیاه می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: نعناع فلفلی، اسانس، منتول
متن کامل [PDF 144 kb]   (2050 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيماري شناسي گياهي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۲۴ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۲۴ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۲۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yazdani D, Jamshidi A, Mojab F. Comparison on menthol content of cultivated Peppermint at different regions of Iran. JMP. 2002; 3 (3) :73-77
URL: http://jmp.ir/article-1-805-fa.html
یزدانی داراب‌، جمشیدی امیرحسین‌، مجاب فراز. مقایسه میزان اسانس و منتول موجود در نعناع فلفلی کاشته شده در مناطق مختلف کشور. فصلنامه گياهان دارويي. 1381; 3 (3) :73-77

URL: http://jmp.ir/article-1-805-fa.html

دوره 3، شماره 3 - ( 6-1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 796 queries by yektaweb 3506