[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 50 - ( 3-1393 ) ::
جلد 2 شماره 50 صفحات 27-34 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ترکیبی لیزوزیم و اسانس آویشن شیرازی بر باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس
افشین آخوندزاده بستی1، مجید امین زارع* 2، سید مهدی رضوی روحانی3، علی خنجری1، نگین نوری4، اشکان جبلی جوان5، علی طاهری میرقائد4، مجتبی رئیسی6، حسین نقیلی3، فاطمه محمد خان4
1- دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
2- دانشگاه ارومیه ، majidaminzare@yahoo.com
3- دانشگاه ارومیه
4- دانشگاه تهران
5- دانشگاه سمنان
6- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گلستان
چکیده:   (5388 مشاهده)
مقدمه: مطالعات مختلفی در ارتباط با اثر اسانس‌ها و بعضی آنزیم‌ها بر روی میکرواورگانیسم‌های بیماری‌زای مواد غذایی در محیط کشت و غذا انجام گرفته است. هدف: هدف از این مطالعه تعیین میزان اثر اسانس آویشن شیرازی و لیزوزیم به ‌صورت تنها و توام در مهار رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس در محیط کشت بود. روش بررسی: در مطالعه حاضر سعی بر آن شد تا اثر اسانس آویشن شیرازی و لیزوزیم به صورت جداگانه و توأم از طریق اندازه‌گیری MIC آنها به دو روش ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن، بر روی یکی از باکتری‌های مهم بیماری‌زای مواد غذایی (ویبریو پاراهمولیتیکوس)، مورد ارزیابی قرار گیرد. نتایج: در این مطالعه MIC آویشن شیرازی به روش ماکرودایلوشن 01/0 درصد و به روش میکرودایلوشن 02/0 درصد محاسبه شد. لیزوزیم نیز تا غلظت 1000 میکروگرم در میلی‌لیتر نتوانست جلوی رشد باکتری را بگیرد. نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد اسانس آویشن شیرازی نسبت به لیزوزیم اثر مناسب‌تری در کاهش میزان ویبریو پاراهمولیتیکوس دارد. اگرچه حضور توأم اسانس و لیزوزیم باعث کاهش MIC نشد، ولی نتایج بررسی منحنی رشد تحت تأثیر غلظت تحت بازدارندگی نشان می‌دهد که ترکیب این دو ماده باعث افزایش فاز تأخیری می‌شود که این اثر در میکروبیولوژی مواد غذایی دارای اهمیت بالایی می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: ویبریو پاراهمولیتیکوس، آویشن شیرازی، اسانس، لیزوزیم
متن کامل [PDF 224 kb]   (1722 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: كنترل غذا و دارو
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akhondzadeh Basti A, Aminzare M, Razavi Rohani S, Khanjari A, Noori N, Jebelli Javan A, et al . The Combined Effect of Lysozyme and Zataria multiflora Essential Oil on Vibrio Parahaemolyticus. JMP. 2014; 2 (50) :27-34
URL: http://jmp.ir/article-1-29-fa.html

آخوندزاده بستی افشین، امین زارع مجید، رضوی روحانی سید مهدی، خنجری علی، نوری نگین، جبلی جوان اشکان، و همکاران. و همکاران.. اثر ترکیبی لیزوزیم و اسانس آویشن شیرازی بر باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس. فصلنامه گياهان دارويي. 1393; 2 (50) :27-34

URL: http://jmp.ir/article-1-29-fa.html



دوره 2، شماره 50 - ( 3-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3767