[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 50 - ( 3-1393 ) ::
جلد 2 شماره 50 صفحات 27-34 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ترکیبی لیزوزیم و اسانس آویشن شیرازی بر باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس
افشین آخوندزاده بستی1، مجید امین زارع *2، سید مهدی رضوی روحانی3، علی خنجری4، نگین نوری5، اشکان جبلی جوان6، علی طاهری میرقائد5، مجتبی رئیسی7، حسین نقیلی8، فاطمه محمد خان9
1- استاد دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
2- دستيار تخصصی بهداشت مواد غذايی دانشگاه ارومیه ، majidaminzare@yahoo.com
3- استاد دانشگاه ارومیه
4- استاديار دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
5- استاديار دانشگاه تهران
6- استاديار دانشگاه سمنان
7- استاديار گروه بهداشت عمومی دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گلستان
8- دستيار تخصصی بهداشت مواد غذايی دانشگاه ارومیه
9- دانشجوی دکترای عمومی دانشگاه تهران
چکیده:   (4491 مشاهده)
مقدمه: مطالعات مختلفی در ارتباط با اثر اسانس‌ها و بعضی آنزیم‌ها بر روی میکرواورگانیسم‌های بیماری‌زای مواد غذایی در محیط کشت و غذا انجام گرفته است. هدف: هدف از این مطالعه تعیین میزان اثر اسانس آویشن شیرازی و لیزوزیم به ‌صورت تنها و توام در مهار رشد ویبریو پاراهمولیتیکوس در محیط کشت بود. روش بررسی: در مطالعه حاضر سعی بر آن شد تا اثر اسانس آویشن شیرازی و لیزوزیم به صورت جداگانه و توأم از طریق اندازه‌گیری MIC آنها به دو روش ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن، بر روی یکی از باکتری‌های مهم بیماری‌زای مواد غذایی (ویبریو پاراهمولیتیکوس)، مورد ارزیابی قرار گیرد. نتایج: در این مطالعه MIC آویشن شیرازی به روش ماکرودایلوشن 01/0 درصد و به روش میکرودایلوشن 02/0 درصد محاسبه شد. لیزوزیم نیز تا غلظت 1000 میکروگرم در میلی‌لیتر نتوانست جلوی رشد باکتری را بگیرد. نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد اسانس آویشن شیرازی نسبت به لیزوزیم اثر مناسب‌تری در کاهش میزان ویبریو پاراهمولیتیکوس دارد. اگرچه حضور توأم اسانس و لیزوزیم باعث کاهش MIC نشد، ولی نتایج بررسی منحنی رشد تحت تأثیر غلظت تحت بازدارندگی نشان می‌دهد که ترکیب این دو ماده باعث افزایش فاز تأخیری می‌شود که این اثر در میکروبیولوژی مواد غذایی دارای اهمیت بالایی می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: ویبریو پاراهمولیتیکوس، آویشن شیرازی، اسانس، لیزوزیم
متن کامل [PDF 224 kb]   (1326 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: كنترل غذا و دارو
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akhondzadeh Basti A, Aminzare M, Razavi Rohani S, Khanjari A, Noori N, Jebelli Javan A, et al . The Combined Effect of Lysozyme and Zataria multiflora Essential Oil on Vibrio Parahaemolyticus. JMP. 2014; 2 (50) :27-34
URL: http://jmp.ir/article-1-29-fa.html
آخوندزاده بستی افشین، امین زارع مجید، رضوی روحانی سید مهدی، خنجری علی، نوری نگین، جبلی جوان اشکان، و همکاران. و همکاران.. اثر ترکیبی لیزوزیم و اسانس آویشن شیرازی بر باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس. فصلنامه گياهان دارويي. 1393; 2 (50) :27-34

URL: http://jmp.ir/article-1-29-fa.html

دوره 2، شماره 50 - ( 3-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 817 queries by yektaweb 3506