[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 25 - ( 12-1386 ) ::
جلد 1 شماره 25 صفحات 29-38 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره‌های سیر و هل بر روی خواص مورفولوژی و فیزیولوژی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) و سودوموناس آئروجینوزا
عباس اخوان سپهی1، آنیتا خنافری2، شیما سجودی *3، مرضیه یاریگرروش4، امیرحسین جمشیدی5، شمسعلی رضازاده6
1- استادیار استادیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی
2- دانش‌آموخته کارشناسي ارشد استادیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی
3- كارشناس ارشد دانش‌آموخته کارشناسی ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه واحد تهران شمال دانشگاه آزاد اسلامی ، sh_sojoudi@yahoo.com
4- استاديار کارشناس ارشد، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
5- استاديار پژوهش استادیار، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
6- استادیار پژوهش، گروه فارماکوگنوزی و داروسازی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
چکیده:   (4703 مشاهده)
مقدمه: سیر با نام علمی Allium sativumمتعلق به خانواده Liliaceae و هِل با نام علمی Elettaria Cardamom Maton متعلق به خانواده Zingiberaceae دارای کاربردهای درمانی در طب سنتی هستند که برخی از آنها با بررسی‌های علمی اثبات شده است. از این دو گیاه اثرات ضدمیکروبی گزارش شده است. هدف: هدف از این تحقیق، بررسی اثر عصاره آبی سیر و عصاره متانولی هل بر روی سوش‌های مقاوم استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروجینوزا است. روش بررسی: ابتدا حبه‌های سیر (100گرم) پوست گرفته شده و در آب مقطر استریل به نسبت 1 به 1 در مخلوط کن هموژن شدند، پس از سانتریفیوژ محلول رویی سیر جمع‌آوری گردید و از میان یک کاغذ صافی و در نهایت از فیلتر میلی پور (45/0 میکرون) عبور داده شد و برای انجام آزمایش‌ها در یخچال (4 درجه سانتی‌گراد) نگهداری شد. برای تهیه عصاره هل، پس از جمع‌آوری دانه‌های هل، خشک کردن و پودر کردن آنها، عصاره‌گیری با استفاده از متانول و با روش پرکولاسیون انجام گرفت. برای بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره‌های سیر و هل، سوسپانسیون میکروبی با کدورتی مطابق با 5/0 مک فارلند تهیه و رقت‌های مختلف عصاره‌ها شامل (v/v 1:64... 1:8، 1:4، 1:2 برای سیر و رقت‌های µg/ml 50، ... ، 400، 650، 800 برای هل) تهیه و علیه سویه‌های 33591 ATCC MRSA و ATCC 27853 P. aeroginosa آزمایش شد. حداقل غلظت متوقف‌کننده رشد از طریق روش‌های دیسک‌گذاری، چاهک و رقت در لوله تعیین شد. هم‌چنین در این بررسی تغییرات مورفولوژی MRSA و P. aeroginosa با استفاده از میکروسکوپ نوری و خصوصیات فیزیولوژی آنها با استفاده از تلقیح غلظت‌های کمتر از بازدارنده سیر و هل به کشت باکتریایی انجام شد. نتایج: عصاره هل، هیچ اثری بر روی سو دوموناس آئروجینوزا نداشت، اما عصاره سیر بر روی این باکتری موثر بود. عصاره سیر (رقت‌های 1:2،1:4،1:8،1:16 حاوی µg/ml 5/27، 110، 55، 220 آلیسین) رشد MRSA را مهار می‌کرد و غلظت‌های (v/v) 1:8 تا 1:2 آن باعث مهار رشد سودوموناس آئروجینوزا می‌شد. هم‌چنین دیده شد که MRSA به عصاره هل در رقت‌های µg/ml 200 تا 800 حساس است. به طور کلی حداقل غلظت مهارکننده سیر برای MRSA (MIC سیر =1:16: مقدار آلیسین g/mlµ 50/27) کمتر از حداقل غلظت مهارکننده سیر برای سودوموناس آئروجینوزا (MIC سیر =1:8 و مقدار آلیسین µg/ml 55) است بررسی اثر عصاره سیر بر روی مورفولوژی باکتری‌ها شامل تغییر اندازه آنها، تخریب شکل جزئی و تورم سلولی است اما عصاره هل هیچ تغییر شکل آشکاری را بر روی سلول در مقایسه با کنترل نشان نمی‌دهد. هم‌چنین در غلظت‌های پایین سیر، تولید آنزیم کاتالاز و پیگمان پیوسیانین توسط سودوموناس آئروجینوزا کاهش یافت اما توانایی همولیز آن افزایش پیداکرد. نتایج نشان داد که تولید اسید از ساکارز و مانیتول توسط MRSA بر خلاف شاهد، منفی شد. نتیجه‌گیری: این بررسی نشان داد که عصاره سیر، اثرات ضدباکتریایی متفاوتی را علیه 2 باکتری مورد آزمایش اعمال می‌کند.
واژه‌های کلیدی: سیر، هل، فعالیت ضدمیکروبی، حداقل غلظت مهارکننده
متن کامل [PDF 499 kb]   (1040 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۱ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۱ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akhavan Sepahi A, Khanafari A, Sojoudi S, Yarigarravesh M, Jamshidi A, Rezazadeh S. The Effects of Garlic and Cardamom Extracts on Morphology and Physiology Properties Methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA) and Pseudomonas aeruginosa. JMP. 2008; 1 (25) :29-38
URL: http://jmp.ir/article-1-510-fa.html
اخوان سپهی عباس، خنافری آنیتا، سجودی شیما، یاریگرروش مرضیه، جمشیدی امیرحسین، رضازاده شمسعلی. اثر عصاره‌های سیر و هل بر روی خواص مورفولوژی و فیزیولوژی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) و سودوموناس آئروجینوزا. فصلنامه گياهان دارويي. 1386; 1 (25) :29-38

URL: http://jmp.ir/article-1-510-fa.html

دوره 1، شماره 25 - ( 12-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 805 queries by yektaweb 3506