[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 52 - ( 9-1393 ) ::
جلد 4 شماره 52 صفحات 26-40 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر گیاه دارویی ریحان (Ocimum basilicum L.) با تأکید بر عمده‌ترین ترکیبات ثانویه و ویژگی‌های زراعی و دارویی آن
محبوبه ضیائی1، مظفر شریفی *2، حسنعلی نقدی‌بادی3، ژاله تحصیلی4، مجید قربانی نهوجی5
1- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه زیست فن‌آوری گیاهی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فن‌آوری، تهران، ایران
2- دانشیار، گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، msharifi@modares.ac.ir
3- دانشیار پژوهش، گروه کشت و توسعه مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج، ایران
4- دانش‌آموخته دکتری تخصصی، گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
5- استادیار پژوهش، گروه کشت و توسعه مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
چکیده:   (4581 مشاهده)
گیاه ریحان Ocimum basilicum L.))، یکی از جنس‌های مهم تیره نعناع بوده و به عنوان یک گیاه دارویی شناخته شده در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد. اسانس این گیاه به طور عمده شامل فنیل پروپانوئیدها است که در درمان بیماری‌هایی چون سردرد، اسهال، سرفه، زگیل، کرم روده و نارسایی‌های کلیوی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مهم‌ترین ترکیبات فنیل پروپانوئیدی آن شامل اوژنول، چاویکول، متیل‌ اوژنول، متیل چاویکول، مرسیتین، فنیل سینامات و المیسین می‌باشند. بیوسنتز فنیل پروپانوئیدها که از مسیر شیکیمات می‌گذرد، توسط یک گروه آنزیمی تنظیم می‌شود. آنزیم‌های کلیدی و اصلی در مسیر تولید فنیل پروپانوئیدها شامل فنیل‌ آلانین آمونیا - لیاز (PAL)، سینامات 4-هیدروکسیلاز (C4H)، 4-کومارات COA لیگاز (4CL)، P-کومارات 3- هیدروکسیلاز (C3H) و گروه آنزیمی O– متیل ترنسفرازها (CVOMT, EOMT, COMT) می‌باشند. فنیل پروپانوئیدها همچنین در شرایط تنش در ناحیه تنش تولید می‌شوند و گیاه را در برابر تنش‌های زیستی و غیرزیستی حفظ می‌کنند. هدف از این تحقیق معرفی جنس ریحان و کاربرد دارویی آن در ایران و مروری بر مسیر بیوسنتزی فنیل پروپانوییدها به عنوان یک بخش مهم اسانس در این جنس و همچنین بررسی ویژگی‌های زراعی آن می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: ریحان (Ocimum basilicum)، ترکیبات اسانس، کاربرد دارویی، فنیل پروپانوئیدها، ویژگی‌های زراعی
متن کامل [PDF 876 kb]   (3803 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: زيست‌شناسي گياهي
دریافت: ۱۳۹۳/۱۱/۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۱/۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۱/۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >
نظرات کاربران
نظر ارسال شده توسط dolati.fereshteh@yahoo.com در تاریخ ۱۳۹۴/۲/۲۵
مقاله بسیارمفیدی بود



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ziaei M, Sharifi M, Naghdi Badi H, Tahsili J, Ghorbani Nohooji M. A Review on Ocimum basilicum L. Medicinal Plant with a Focus on the most Important Secondary Compounds and its Medicinal and Agronomic Properties. JMP. 2014; 4 (52) :26-40
URL: http://jmp.ir/article-1-868-fa.html
ضیائی محبوبه، شریفی مظفر، نقدی‌بادی حسنعلی، تحصیلی ژاله، قربانی نهوجی مجید. مروری بر گیاه دارویی ریحان (Ocimum basilicum L.) با تأکید بر عمده‌ترین ترکیبات ثانویه و ویژگی‌های زراعی و دارویی آن. فصلنامه گياهان دارويي. 1393; 4 (52) :26-40

URL: http://jmp.ir/article-1-868-fa.html

دوره 4، شماره 52 - ( 9-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 798 queries by yektaweb 3475