[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 40 - ( 9-1390 ) ::
جلد 4 شماره 40 صفحات 139-143 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره متانولی گیاه درمنه ایرانی (Artemisia persica) بر سینتیک رشد باکتری‌های‌ استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سوبتیلیس
محمد نیاکان *1، محمدمهدی عطار پوریزدی2، جواد صفایی قمی3، مرجان خالویی4، زهرا جعفری5
1- استادیار، عضو هیات علمی گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد ، niakan@shahed.ac.ir
2- مربی، گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد
3- دانشیار، پژوهشکده اسانس، دانشگاه کاشان
4- دکترای حرفه ای پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد
5- کارشناس ارشد، پژوهشکده اسانس، دانشگاه کاشان
چکیده:   (4233 مشاهده)
مقدمه‌: درمنه (Artemisia) از گیاهان بوته‌ای و شامل چهارصد گونه می‌باشد. گونه A. persica عمدتاً در مناطق شرقی ایران رشد می‌کند. ‌هدف: هدف تعیین اثر ضد‌میکروبی عصاره متانولی گیاه درمنه ایرانی و سینتیک رشد و مرگ باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس وبا سیلوس سوبتیلیس‌ می‌باشد. روش بررسی: پس از تهیه عصاره و مجاورت با دو نوع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سوبتیلیس انجام شد. تعیین حساسیت میکروب‌ها با غلظت‌های مختلف (5، 25، 100، 150، 200، 300 و 400 میکروگرم بر میلی‌لیتر) عصاره با روش‌ کشت در محیط براث بررسی شد. میزان حداقل غلظت موثر بازدارنده (MIC) و حداقل میزان کشنده (MBC‌) نیز سنجیده شد. نتایج: در سه نوبت کشت استافیلوکوکوس اورئوسMIC برابر 100 و MBC در محدوده 200 میکروگرم در میلی‌لیتر حاصل شد. باسیلوس سوبتیلیسMIC عصاره 150 و 200 ولی‌ MBC عصاره 400 میکروگرم در میلی‌لیتر بوده و سینتیک مرگ باکتری‌های فوق به ترتیب در ساعت 5 و ساعت 4 حاصل شد. اطلاعات در نرم‌افزار SPSS-15 تحلیل شد. با آزمون همبستگی و آزمون T و حد آماری معنی‌دار در این مطالعه 05/0 می‌باشد. نتیجه‌گیری: عصاره متانولی گیاه درمنه ایرانی توانست رشد باکتری‌های ‌استافیلوکوکوس اورئوس را با 100=MIC و 200 میکروگرم بر میلی‌لیترMBC کنترل نماید. در خصوص باسیلوس سوبتیلیس نیز نتایج مشابه بود ولی با دو تفاوت‌ اول آنکه غلظت MBC عصاره برابر 400 میکروگرم در میلی‌لیتر بوده دوم آنکه اثرات ضد‌باکتریایی عصاره نسبت به استافیلوکوکوس اورئوس از نظر زمان تأثیر، کمی زودتر آغاز می‌شود (ساعت 4 در برابر ساعت 5). مجموعه یافته‌ حاکی از تاثیر عصاره درمنه ایرانی در شرایط آزمایشگاهی دارد.
واژه‌های کلیدی: persica Artemisia‌، تأثیر ضد‌میکروبی، عصاره متانولی
متن کامل [PDF 182 kb]   (931 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ميكروبيولوژي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۲۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Niakan M, Attar Pour Yazdi M, Safaei-Ghomi J, Khaloei M, Djafari Z. Effect of Methanol Extracts of Artemisia persica on Kinetic Growth of S. aureus and B. subtilis Bacteria. JMP. 2011; 4 (40) :139-143
URL: http://jmp.ir/article-1-191-fa.html
نیاکان محمد، عطار پوریزدی محمدمهدی، صفایی قمی جواد، خالویی مرجان، جعفری زهرا. اثر عصاره متانولی گیاه درمنه ایرانی (Artemisia persica) بر سینتیک رشد باکتری‌های‌ استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سوبتیلیس. فصلنامه گياهان دارويي. 1390; 4 (40) :139-143

URL: http://jmp.ir/article-1-191-fa.html

دوره 4، شماره 40 - ( 9-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 802 queries by yektaweb 3506