سال 11، شماره 42 - ( 3-1391 )                   سال 11 شماره 42 صفحات 97-86 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taha Nejad M, Barzegar M, Sahari M, Naghdi Badi H. Evaluation of Antiradical Activity of Malva sylvestris Extract and its Application in Oil System. J. Med. Plants 2012; 11 (42) :86-97
URL: http://jmp.ir/article-1-164-fa.html
طاهانژاد محمد، برزگر محسن، سحری محمدعلی، نقدی‌بادی حسنعلی. ارزیابی فعالیت آنتی‌رادیکالی عصاره پنیرک(Malva sylvestris L.) و کاربرد آن در سامانه روغن. فصلنامه گياهان دارویی. 1391; 11 (42) :86-97

URL: http://jmp.ir/article-1-164-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس ، mbb@modares.ac.ir
3- گروه پژوهشی کشت و توسعه گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
چکیده:   (7370 مشاهده)
مقدمه: با توجه به تأثیر نامطلوب بسیاری از افزودنی‌های شیمیایی در فرآورده‌های غذایی، امکان جایگزینی این مواد با ترکیبات مؤثره‌ی گیاهان دارویی مورد توجه محققین است. هدف: ارزیابی فعالیت آنتی‌رادیکالی عصاره گل پنیرک با آزمون‌های DPPH°، +ABTS° و بی‌رنگ شدن بتاکاروتن و بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن در روغن سویا می‌باشد. روش بررسی: میزان فنول کل عصاره به روش فولین - سیوکالتو استفاده شد. فعالیت آنتی‌رادیکالی عصاره مذکور با استفاده از روش‌های DPPH°، رادیکال کاتیون ABTS و بی‌رنگ شدن بتاکاروتن بررسی شد و با آنتی‌اکسیدان سنتزی BHA مقایسه شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره در روغن سویا با اندازه‌گیری اعداد پراکسید، تیوباربیتوریک اسید و دی‌ان مزدوج (آزمون آون در دمای 70 درجه سانتی‌گراد) تعیین و با BHA و BHT 100 و 200 ppm مقایسه شد. نتایج: عصاره پنیرک دارای 5/4 درصد ترکیبات فنولی بر پایه وزن خشک بود. در آزمون DPPH°، مقدار EC50 عصاره پنیرک 01/0 ± 37/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر به دست آمد. در آزمون +ABTS°، بیشترین فعالیت آنتی‌رادیکالی مربوط به غلظت 5 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر پنیرک (بازدارندگی 70 درصد، معادل اسید آسکوربیک با غلظت 14/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) بود. در آزمون بی‌رنگ شدن بتاکاروتن بیشترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی مربوط به غلظت 10 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر عصاره بود. در آزمون آون‌، عصاره پنیرک در سطوح غلظتی 400، 600 و ppm 800 معادل با آنتی‌اکسیدان‌ شیمیایی BHA در سطح غلظتی ppm 100 عمل کرد. نتیجه‌گیری: این عصاره خاصیت آنتی‌اکسیدانی خوبی دارد و پس از انجام آزمایش‌های تکمیلی می‌تواند به‌ عنوان آنتی‌اکسیدان طبیعی در برخی از فرآورده‌های غذایی حاوی روغن به‌کار رود.
متن کامل [PDF 529 kb]   (5983 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1389/10/6 | پذیرش: 1390/2/16 | انتشار: 1391/3/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb