[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 42 - ( 3-1391 ) ::
جلد 2 شماره 42 صفحات 86-97 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی فعالیت آنتی‌رادیکالی عصاره پنیرک(Malva sylvestris L.) و کاربرد آن در سامانه روغن
محمد طاهانژاد1، محسن برزگر *2، محمدعلی سحری3، حسنعلی نقدی‌بادی44
1- دانش‌آموخته كارشناسي ارشد علوم و صنايع غذايي، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشيار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس ، mbb@modares.ac.ir
3- استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
4- دانشیار، گروه پژوهشی کشت و توسعه گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
چکیده:   (3190 مشاهده)
مقدمه: با توجه به تأثیر نامطلوب بسیاری از افزودنی‌های شیمیایی در فرآورده‌های غذایی، امکان جایگزینی این مواد با ترکیبات مؤثره‌ی گیاهان دارویی مورد توجه محققین است. هدف: ارزیابی فعالیت آنتی‌رادیکالی عصاره گل پنیرک با آزمون‌های DPPH°، +ABTS° و بی‌رنگ شدن بتاکاروتن و بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن در روغن سویا می‌باشد. روش بررسی: میزان فنول کل عصاره به روش فولین - سیوکالتو استفاده شد. فعالیت آنتی‌رادیکالی عصاره مذکور با استفاده از روش‌های DPPH°، رادیکال کاتیون ABTS و بی‌رنگ شدن بتاکاروتن بررسی شد و با آنتی‌اکسیدان سنتزی BHA مقایسه شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره در روغن سویا با اندازه‌گیری اعداد پراکسید، تیوباربیتوریک اسید و دی‌ان مزدوج (آزمون آون در دمای 70 درجه سانتی‌گراد) تعیین و با BHA و BHT 100 و 200 ppm مقایسه شد. نتایج: عصاره پنیرک دارای 5/4 درصد ترکیبات فنولی بر پایه وزن خشک بود. در آزمون DPPH°، مقدار EC50عصاره پنیرک 01/0 ± 37/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر به دست آمد. در آزمون +ABTS°، بیشترین فعالیت آنتی‌رادیکالی مربوط به غلظت 5 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر پنیرک (بازدارندگی 70 درصد، معادل اسید آسکوربیک با غلظت 14/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) بود. در آزمون بی‌رنگ شدن بتاکاروتن بیشترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی مربوط به غلظت 10 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر عصاره بود. در آزمون آون‌، عصاره پنیرک در سطوح غلظتی 400، 600 و ppm 800 معادل با آنتی‌اکسیدان‌ شیمیایی BHA در سطح غلظتی ppm 100 عمل کرد. نتیجه‌گیری: این عصاره خاصیت آنتی‌اکسیدانی خوبی دارد و پس از انجام آزمایش‌های تکمیلی می‌تواند به‌ عنوان آنتی‌اکسیدان طبیعی در برخی از فرآورده‌های غذایی حاوی روغن به‌کار رود.
واژه‌های کلیدی: پنیرک (Malva sylvestris)، فعالیت آنتی‌رادیکالی، DPPH°، بی‌رنگ شدن بتاکاروتن، آزمون آون
متن کامل [PDF 529 kb]   (1925 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي (ميكروبي)
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۱۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taha Nejad M, Barzegar M, Sahari M, Naghdi Badi H. Evaluation of Antiradical Activity of Malva sylvestris Extract and its Application in Oil System. JMP. 2012; 2 (42) :86-97
URL: http://jmp.ir/article-1-164-fa.html
طاهانژاد محمد، برزگر محسن، سحری محمدعلی، نقدی‌بادی4 حسنعلی. ارزیابی فعالیت آنتی‌رادیکالی عصاره پنیرک(Malva sylvestris L.) و کاربرد آن در سامانه روغن. فصلنامه گياهان دارويي. 1391; 2 (42) :86-97

URL: http://jmp.ir/article-1-164-fa.html

دوره 2، شماره 42 - ( 3-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 799 queries by yektaweb 3506