[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 61 و S10 - ( ويژه‌نامه شماره 10- ضميمه زمستان 95 1395 ) ::
برگشت به فهرست نشریات جلد 1 شماره 61 و S10 صفحات 60-76
اثر اسانس سه گیاه دارویی بر فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در کلم بروکلی (Brassica oleracea L. var. Italica)
مرضیه فصیح، مجید قربانی نهوجی، عبدالرحمان رحیمی *
سنندج، چهار راه سعدی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، دانشکده کشاورزی ، abdolrahmanrahimi60@gmail.com
چکیده:   (407 مشاهده)

مقدمه: فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز منجر به قهوه‌ای شدن آنزیمی و سبب تغییرات نامطلوب کیفی در میوه‌ها و سبزی‌ها می‌شود.

هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثر اسانس­های گیاهی بر کاهش فعالیت آنزیم­های دخیل در قهوه‌ای شدن آنزیمی کلم بروکلی می‌باشد.

روش بررسی: گل‌آذین‌های کلم بروکلی در دو شرایط in vitro و in vivo با آب مقطر (شاهد)، اسید آسکوربیک (١۷ پی‌پی‌ام) و غلظت‌های 500، 750، 1000 و 2000 پی‌پی‌ام اسانس‌های پونه، زیره سیاه و زیره سبز تیمار شدند و سپس فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز ارزیابی شدند.  

نتایج: در شرایط in vitro اسانس زیره سبز در غلظت 1000 پی‌پی‌ام و اسانس زیره سیاه در تمامی غلظت‌های مورد استفاده؛ در شرایط in vivo غلظت 500 پی‌پی‌ام اسانس پونه، 500 و 750 پی‌پی‌ام اسانس زیره سیاه، تمامی غلظت‌های اسانس زیره سبز و اسید اسکوربیک به­طور معنی‌داری فعالیت آنزیم پراکسیداز کلم بروکلی را نسبت به شاهد کاهش دادند. همچنین غلظت‌های 500 پی‌پی‌ام اسانس پونه و زیره سیاه، غلظت 2000 پی‌پی‌ام اسانس زیره سبز و تیمار اسید اسکوربیک به طور چشمگیری فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز را نسبت به تیمار شاهد در شرایط in vivo کاهش دادند. بالاترین فعالیت بازدارندگی علیه پلی فنل اکسیداز و پرکسیداز به­ترتیب توسط غلظت‌های 500 و 750 پی‌پی‌ام اسانس زیره سیاه و در شرایط in vivo به دست آمد.

نتیجه‌گیری: اسانس‌های مورد استفاده در این پژوهش بسته به غلظت مورد استفاده، فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز را در کلم بروکلی کاهش دادند.

واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان، اسانس، پراکسیداز، پلی فنل اکسیداز، کلم بروکلی
متن کامل [PDF 405 kb]   (292 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زراعت
دریافت: ۱۳۹۵/۱۱/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۱/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۱/۲۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Effect of Three Medicinal Plants Essential Oils on the Activity of Peroxidise and Polyphenoloxidase Enzymes in Broccoli (Brassica oleracea L.var. Italica). JMP. 2017; 1 (61) :60-76
URL: http://jmp.ir/article-1-1608-fa.html
فصیح مرضیه، قربانی نهوجی مجید، رحیمی عبدالرحمان. اثر اسانس سه گیاه دارویی بر فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در کلم بروکلی (Brassica oleracea L. var. Italica). فصلنامه گياهان دارويي. 1395; 1 (61) :60-76

URL: http://jmp.ir/article-1-1608-fa.html

برگشت به فهرست نشریات دوره 1، شماره 61 و S10 - ( ويژه‌نامه شماره 10- ضميمه زمستان 95 1395 )
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.052 seconds with 789 queries by yektaweb 3388