سال 18، شماره 72 - ( 8-1398 )                   سال 18 شماره 72 صفحات 215-227 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimnezhad N, Mahdavi Roshan M, Izaddoust F, Shabani R. The Simultaneous Effects of Green Coffee and Combine Exercise Training on Body Composition and Glucose Homeostasis in Obese and Overweight Women. J. Med. Plants. 2019; 18 (72) :215-227
URL: http://jmp.ir/article-1-2718-fa.html
کریم‌نژاد نفیسه، مهدوی روشن مرجان، ایزددوست فاطمه، شعبانی رامین. اثر همزمان قهوه سبز و تمرین ترکیبی بر ترکیب بدن و هموستاز گلوکز زنان چاق و دارای اضافه وزن. فصلنامه گياهان دارویی. 1398; 18 (72) :215-227

URL: http://jmp.ir/article-1-2718-fa.html


1- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران
2- مرکز تحقیقات بیماریهای قلب و عروق، گروه قلب و عروق، بیمارستان حشمت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
3- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی رشت، رشت، ایران
4- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران ، shabani_msn@yahoo.com
چکیده:   (939 مشاهده)
مقدمه: چاقی و اضافه وزن به طور وسیعی در سراسر جهان در حال گسترش است و طیف وسیعی از بیماری‌ها از جمله اختلالات هموستاز گلوکز را موجب می‌شود. قهوه سبز و ورزش به عنوان گزینه‌های مناسب برای کنترل این شرایط پیشنهاد شده‌اند.
هدف: هدف بررسی اثر همزمان مصرف قهوه سبز و تمرینات ترکیبی بر ترکیب بدن و هموستاز گلوگز زنان دارای اضافه وزن و چاق بود.
روش بررسی: 26 زن دارای اضافه وزن و چاق به طور تصادفی به سه گروه قهوه سبز (9 نفر)، تمرین ترکیبی (10 نفر) و قهوه سبز- تمرین ترکیبی (7 نفر) تقسیم شدند. پودر قهوه سبز روزانه در دو وعده 125 میلی‌گرمی قبل از نهار و شام مصرف شد. تمرینات ترکیبی شامل شش هفته، چهار جلسه در هفته تمرینات استقامتی- قدرتی پیشرونده بود. میزان انسولین، قند خون ناشتا، شاخص مقاومت به انسولین HOMA)) و متغیرهای ترکیب بدن قبل و شش هفته پس از مداخله اندازه‌گیری شد.
نتایج: مقادیر وزن، شاخص توده بدن (BMI)، دور کمر، دور لگن، نسبت دور کمر به دور لگن (WHR)، درصد چربی، سطح انسولین و HOMA در هر سه گروه کاهش معنی‌داری داشت که کاهش به جز دور کمر، WHR، انسولین و HOMA، در سایر متغیرها در گروه قهوه سبز- تمرین ترکیبی بالاتر از سه گروه دیگر بود (05/0P<). تغییرات قند خون در هیچ‌یک از گروه‌ها معنی‌داری نبود (05/0P>).
نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که احتمالاً قهوه سبز و تمرین ترکیبی هر دو برای بهبود ترکیب بدن، میزان انسولین و HOMA مؤثرند و مصرف قهوه سبز به همراه تمرین همزمان بر بهبود ترکیب بدن، اثرات هم‌افزایی دارند.
متن کامل [PDF 917 kb]   (261 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1396/4/10 | پذیرش: 1397/7/16 | انتشار: 1398/8/6
* نشانی نویسنده مسئول: گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، رشت، ایران

فهرست منابع
1. Arroyo-Johnson C and Mincey KD. Obesity Epidemiology Worldwide. Gastroenterology Clinics of North America 2016; 45 (4): 571-9. [DOI:10.1016/j.gtc.2016.07.012]
2. Williams EP, Mesidor M, Winters K, Dubbert PM and Wyatt SB. Overweight and obesity: prevalence, consequences, and causes of a growing public health problem. Current Obesity Reports 2015; 4 (3): 363-70. [DOI:10.1007/s13679-015-0169-4]
3. Parras P, Martínez-Tomé M, Jiménez A and Murcia M. Antioxidant capacity of coffees of several origins brewed following three different procedures. Food Chem. 2007; 102 (3): 582-92. [DOI:10.1016/j.foodchem.2006.05.037]
4. Olthof MR, Hollman PC and Katan MB. Chlorogenic acid and caffeic acid are absorbed in humans. The Journal of Nutrition 2001; 131 (1): 66-71. [DOI:10.1093/jn/131.1.66]
5. Meng S, Cao J, Feng Q, Peng J and Hu Y. Roles of chlorogenic acid on regulating glucose and lipids metabolism: a review. Evidence-Based Complementary and Alternative Med. 2013; 2013. [DOI:10.1155/2013/801457]
6. Onakpoya I, Terry R and Ernst E. The use of green coffee extract as a weight loss supplement: a systematic review and meta-analysis of randomised clinical trials. Gastroenterology Research and Practice 2010; 2011. [DOI:10.1155/2011/382852]
7. Watanabe T, Arai Y, Mitsui Y, Kusaura T, Okawa W, Kajihara Y and et al. The blood pressure-lowering effect and safety of chlorogenic acid from green coffee bean extract in essential hypertension. Clinical and Experimental Hypertension 2006; 28 (5): 439-49. [DOI:10.1080/10641960600798655]
8. Cho A-S, Jeon S-M, Kim M-J, Yeo J, Seo K-I, Choi M-S and et al. Chlorogenic acid exhibits anti-obesity property and improves lipid metabolism in high-fat diet-induced-obese mice. Food and Chemical Toxicol. 2010 3; 48 (3): 937-43. [DOI:10.1016/j.fct.2010.01.003]
9. Johannsen NM, Swift DL, Lavie CJ, Earnest CP, Blair SN and Church TS. Combined aerobic and resistance training effects on glucose homeostasis, fitness, and other major health indices: a review of current guidelines. Sports Medicine 2016; 46 (12): 1809-18. [DOI:10.1007/s40279-016-0548-3]
10. Medicine ACoS. ACSM Quantity and Quality of Exercise for Developing and Maintaining Cardiorespiratory, Musculoskeletal, and Neuromotor Fitness in Apparently Healthy Adults: Guidance for Prescribing Exercise. Med. Sci. Sports Exerc. 2011; 43 (7): 1334-59. [DOI:10.1249/MSS.0b013e318213fefb]
11. Marwick TH, Hordern MD, Miller T, Chyun DA, Bertoni AG, Blumenthal RS and et al. Exercise training for type 2 diabetes mellitus. Circulation 2009; 119 (25): 3244-62. [DOI:10.1161/CIRCULATIONAHA.109.192521]
12. Bateman LA, Slentz CA, Willis LH, Shields AT, Piner LW, Bales CW and et al. Comparison of aerobic versus resistance exercise training effects on metabolic syndrome (from the Studies of a Targeted Risk Reduction Intervention Through Defined Exercise-STRRIDE-AT/RT). The American Journal of Cardiol. 2011; 108 (6): 838-44. [DOI:10.1016/j.amjcard.2011.04.037]
13. Libardi CA, De Souza GV, Cavaglieri CR, Madruga VA and Chacon-Mikahil M. Effect of resistance, endurance, and concurrent training on TNF-a, IL-6, and CRP. Med. Sci. Sports Exerc. 2012; 44 (1): 50-6. [DOI:10.1249/MSS.0b013e318229d2e9]
14. Kozuma K, Tsuchiya S, Kohori J, Hase T and Tokimitsu I. Antihypertensive effect of green coffee bean extract on mildly hypertensive subjects. Hypertension Res. 2005; 28 (9): 711-8. [DOI:10.1291/hypres.28.711]
15. Ghadieh HE, Smiley ZN, Kopfman MW, Najjar MG, Hake MJ and Najjar SM. Chlorogenic acid/chromium supplement rescues diet-induced insulin resistance and obesity in mice. Nutrition & Metabolism 2015; 12 (1): 19. [DOI:10.1186/s12986-015-0014-5]
16. Thom E. The effect of chlorogenic acid enriched coffee on glucose absorption in healthy volunteers and its effect on body mass when used long-term in overweight and obese people. J. International Medical Res. 2007; 35 (6): 900-8. [DOI:10.1177/147323000703500620]
17. Choi B-K, Park S-B, Lee D-R, Lee HJ, Jin Y-Y, Yang SH and et al. Green coffee bean extract improves obesity by decreasing body fat in high-fat diet-induced obese mice. Asian Pacific Journal of Tropical Medicine 2016; 9 (7): 635-43. [DOI:10.1016/j.apjtm.2016.05.017]
18. Shimoda H, Seki E and Aitani M. Inhibitory effect of green coffee bean extract on fat accumulation and body weight gain in mice. BMC Complementary and Alternative Medicine 2006; 6 (1): 9. [DOI:10.1186/1472-6882-6-9]
19. Vinson J, Nagendran MV and Burnham BR. Randomized, double-blind, placebo-controlled, linear dose, crossover study to evaluate the efficacy and safety of a green coffee bean extract in overweight subjects. Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity: Targets and Therapy 2012; 5: 21-7. [DOI:10.2147/DMSO.S27665]
20. Dellalibera O, Lemaire B and Lafay S. Svetol, green coffee extract, induces weight loss and increases the lean to fat mass ratio in volunteers with overweight problem. Phytotherapie 2006; 4 (4): 194-7. [DOI:10.1007/s10298-006-0181-7]
21. Ochiai R, Jokura H, Suzuki A, Tokimitsu I, Ohishi M, Komai N and et al. Green coffee bean extract improves human vasoreactivity. Hypertension Res. 2004; 27 (10): 731-7. [DOI:10.1291/hypres.27.731]
22. Sarriá B, Martínez-López S, Mateos R and Bravo-Clemente L. Long-term consumption of a green/roasted coffee blend positively affects glucose metabolism and insulin resistance in humans. Food Research International. 2016; 89, Part 2: 1023-8. [DOI:10.1016/j.foodres.2015.12.032]
23. Häkkinen K, Alen M, Kraemer W, Gorostiaga E, Izquierdo M, Rusko H and et al. Neuromuscular adaptations during concurrent strength and endurance training versus strength training. European J. Applied Physiol. 2003; 89 (1): 42-52. [DOI:10.1007/s00421-002-0751-9]
24. Chtara M, Chaouachi A, Levin GT, Chaouachi M, Chamari K, Amri M and et al. Effect of concurrent endurance and circuit resistance training sequence on muscular strength and power development. The J. Strength & Conditioning Res. 2008; 22 (4): 1037-45. [DOI:10.1519/JSC.0b013e31816a4419]
25. Ghahramanloo E, Midgley AW and Bentley DJ. The effect of concurrent training on blood lipid profile and anthropometrical characteristics of previously untrained men. J. Physical Activity and Health. 2009; 6 (6): 760-6. [DOI:10.1123/jpah.6.6.760]
26. Yang SJ, Hong HC, Choi HY, Yoo HJ, Cho GJ, Hwang TG and et al. Effects of a three-month combined exercise programme on fibroblast growth factor 21 and fetuin-A levels and arterial stiffness in obese women. Clinical Endocrinol. 2011 Oct; 75 (4): 464-9. [DOI:10.1111/j.1365-2265.2011.04078.x]
27. Jackson AS and Pollock ML. Practical assessment of body composition. The Physician and Sportsmedicine 1985; 13 (5): 76-90. [DOI:10.1080/00913847.1985.11708790]
28. Farah A and Donangelo CM. Phenolic compounds in coffee. Brazilian Journal of Plant Physiol. 2006; 18 (1): 23-36. [DOI:10.1590/S1677-04202006000100003]
29. Upadhyay R, Ramalakshmi K and Rao LJ. Microwave-assisted extraction of chlorogenic acids from green coffee beans. Food Chem. 2012; 130 (1): 184-8. [DOI:10.1016/j.foodchem.2011.06.057]
30. Swain T and Hillis WE. The phenolic constituents of Prunus domestica. I. The quantitative analysis of phenolic constituents. Journal of the Science of Food and Agriculture 1959; 10 (1): 63-8. [DOI:10.1002/jsfa.2740100110]
31. Galdavi R and Mogharnasi M. The Effect of Two Methods of Endurance and Resistance Training on Plasma Apelin Levels and Some Anthropometric Variables in Overweight and Obese Girls. Journal of Sport Biosciences 2015; 7 (2): 261-77.
32. Nascimento MAd, Cyrino ES, Nakamura FY, Romanzini M, Pianca HJC and Queiróga MR. Validation of the Brzycki equation for the estimation of 1-RM in the bench press. Revista Brasileira de Medicina do Esporte 2007; 13 (1): 47-50. [DOI:10.1590/S1517-86922007000100011]
33. Nicasio P, Aguilar‐Santamaría L, Aranda E, Ortiz S and González M. Hypoglycemic effect and chlorogenic acid content in two Cecropia species. Phytotherapy Res. 2005; 19 (8): 661-4. [DOI:10.1002/ptr.1722]
34. Gardner DS and Rhodes P. Developmental origins of obesity: programming of food intake or physical activity? Early Nutrition Programming and Health Outcomes in Later Life: Springer; 2009, pp: 83-93. [DOI:10.1007/978-1-4020-9173-5_9]
35. Stanford KI, Middelbeek RJ, Townsend KL, Lee M-Y, Takahashi H, So K and et al. A novel role for subcutaneous adipose tissue in exercise-induced improvements in glucose homeostasis. Diabetes 2015; 64 (6): 2002-14. [DOI:10.2337/db14-0704]
36. Zierath JR. Invited review: exercise training-induced changes in insulin signaling in skeletal muscle. Journal of Applied Physiol. 2002; 93 (2): 773-81. [DOI:10.1152/japplphysiol.00126.2002]
37. Kirwan JP, Del Aguila LF, Hernandez JM, Williamson DL, O'Gorman DJ, Lewis R and et al. Regular exercise enhances insulin activation of IRS-1-associated PI3-kinase in human skeletal muscle. Journal of Applied Physiol. 2000; 88 (2): 797-803. [DOI:10.1152/jappl.2000.88.2.797]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb