[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 69 - ( 8-1397 ) ::
جلد 1 شماره 69 صفحات 16-33 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر خصوصیات آناتومیکی، فیتوشیمیایی و فارماکولوژیکی گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)
مهدی سیف سهندی1، علی مهرآفرین2، فرحناز خلیقی سیگارودی2، محسن شریفی3، حسنعلی نقدی‌بادی* 2
1- 1- دانشجوی دکتری زراعت، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران
2- 2- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران
3- گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده:   (76 مشاهده)
گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) بومی مناطق مدیترانه‎ای است که امروزه در تمام نقاط دنیا برای مصارف غذایی، دارویی، عطرسازی و پزشکی کشت می‎شود. اندام هوایی نعناع فلفلی دارای اسانس، ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها، اسیدهای چرب، ویتامین‎ها، عناصر معدنی و اسید سالیسیلیک است. منتول مهمترین ترکیب اسانس است که درون کرک‎های غده‎ای ترشحی در سطح اپیدرم برگ بیوسنتز و تجمع می‎یابد. منتول به دلیل بازداری از کانال TRPM8 در نورون‌های عصبی، حس خنکی در دهان ایجاد می‎کند. مطالعات بالینی و تجربی تأثیر نعناع فلفلی در بهبود ناراحتی‎های بخش فوقانی دستگاه گوارش، سندروم روده تحریک پذیر، اسپاسم عضلانی و مشکلات تنفسی را اثبات کرده‏اند. همچنین این گیاه اثرات آنتی‌اکسیدانی، ضد سرطان، ضد انعقاد، ضد آلرژی و آنتی آندروژنی نیز دارد. نعناع فلفلی یک گیاه ارزشمند در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی است که انجام مطالعات فیتوشیمیایی و فارماکولوژیکی بیشتر بر روی آن ضروری می‌باشد. بنابراین در این مقاله خصوصیات آناتومیکی، فیتوشیمیایی و فارماکولوژی این گیاه بررسی می‎شود.
واژه‌های کلیدی: نعناع فلفلی، آناتومی، فارماکولوژی، کرک ترشحی، منتول
متن کامل [PDF 640 kb]   (103 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گياهان دارويي
دریافت: ۱۳۹۷/۸/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۷/۸/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۷/۸/۳۰
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seif sahandi M, Mehrafarin A, Khalighi-Sigaroodi F, Sharifi M, Naghdi badi H. Review on Anatomical, Phytochemical and Pharmacological Properties of Peppermint (Mentha piperita L.). JMP. 2018; 1 (69) :16-33
URL: http://jmp.ir/article-1-2356-fa.html

سیف سهندی مهدی، مهرآفرین علی، خلیقی سیگارودی فرحناز، شریفی محسن، نقدی‌بادی حسنعلی. مروری بر خصوصیات آناتومیکی، فیتوشیمیایی و فارماکولوژیکی گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.). فصلنامه گياهان دارويي. 1397; 1 (69) :16-33

URL: http://jmp.ir/article-1-2356-fa.html



دوره 1، شماره 69 - ( 8-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3790