[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 66 - ( 3-1397 ) ::
جلد 2 شماره 66 صفحات 167-175 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر حلال مصرفی، خوراک ورودی و روش روغن‌گیری در تهیه عصاره استاندارد شده سیلی‌مارین
رضا حاجی‌آقایی* 1، شمسعلی رضازاده2، رضا غفارزادگان2، آمنه محمدنژاد2، مهدی توکلی2
1- 1- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی، جهاد دانشگاهی، کرج، ایران ، rhajiaghaee@yahoo.com
2- 1- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی، جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
چکیده:   (405 مشاهده)
مقدمه: گیاه خارمریم (Silybum marianum) گیاهی یکساله یا دو ساله بومی نواحی مدیترانه‌ای است که در سراسر دنیا به صورت کاشته شده یافت می‌شود. عصاره تهیه شده از بذرهای این گیاه برای درمان بیماری‌های کبد از زمان باستان مورد استفاده بوده است. ترکیبات شاخص این گیاه دارویی ترکیبات فلاونولیگنانی هستند که از سیلی‌بین به عنوان مهم‌ترین آنان یاد می‌شود.
هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثر انواع خوراک ورودی، نوع حلال مصرفی و نوع روش روغن‌گیری بذرها در فرآیند تهیه عصاره از بذر گیاه خارمریم بوده است.
روش بررسی: در این مطالعه از روش استخراج با رفلاکس ساده جهت تهیه عصاره استفاده شد. طول مدت زمان استخراج برای تمام نمونه‌ها شش ساعت و دما نیز در C °60 ثابت در نظر گرفته شد. انواع خوراک ورودی شامل دانه کامل آسیاب شده، تفاله روغن‌گیری شده با حلال، تفاله روغن‌گیری شده به روش پرس سرد و پریکارپ جدا شده از بذرها تهیه و وارد سیستم استخراج شد. همچنین، سه حلال مختلف شامل: اتانول 80 درصد، متانول و متانول 80 درصد در نظر گرفته شد. عصاره‌های تهیه شده توزین شده و به منظور تعیین کمی مقدار سیلی مارین از دستگاه HPLC استفاده شد.
نتایج: بر اساس داده‌ها، غلظت و مقدار سیلی مارین در عصاره‌های تهیه شده مقایسه شد. عصاره تهیه شده با خوراک بذر کامل و حلال متانول بیشترین مقدار ماده مؤثره را استخراج نمود در حالی که بالاترین غلظت سیلی‌مارین در عصاره تهیه شده با خوراک ورودی پریکارپ بذر و حلال اتانول 80 درصد حاصل شد.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه به خوبی نشان می‌دهد، با استفاده از بذر کامل و حلال متانول می توان مقدار بیشتری ماده مؤثره را استخراج نمود که البته این امر به قیمت ناخالصی بیشتر در عصاره خواهد بود.
واژه‌های کلیدی: خارمریم، حلال عصاره‌گیری، خوراک ورودی، سیلی‌مارین، عصاره استاندارد
متن کامل [PDF 369 kb]   (113 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: گياهان دارويي
دریافت: ۱۳۹۷/۴/۳ | پذیرش: ۱۳۹۷/۴/۳ | انتشار: ۱۳۹۷/۴/۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajiaghaee R, Rezazadeh S, Ghafarzadegan R, Mohamadnejad A, Tavakoli M. Effect of Different Incoming Feeds, Defatting Procedures and Solvents on Producing of Standard Silymarin Extract. JMP. 2018; 2 (66) :167-175
URL: http://jmp.ir/article-1-2181-fa.html

حاجی‌آقایی رضا، رضازاده شمسعلی، غفارزادگان رضا، محمدنژاد آمنه، توکلی مهدی. بررسی تأثیر حلال مصرفی، خوراک ورودی و روش روغن‌گیری در تهیه عصاره استاندارد شده سیلی‌مارین. فصلنامه گياهان دارويي. 1397; 2 (66) :167-175

URL: http://jmp.ir/article-1-2181-fa.html



دوره 2، شماره 66 - ( 3-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3772