[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 64 - ( پاييز 1396 1396 ) ::
جلد 4 شماره 64 صفحات 109-115 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضدباکتری عصاره‌های برگ جعفری کوهی انبوه علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی و تفکیک جزءهای مؤثر
یعقوب صرافی *1، حدیث توحدی2، حسین دهقان3
1- 1- دکتری شیمی آلی، گروه شیمی آلی، دانشکده شیمی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
2- 2- کارشناسی ارشد شیمی آلی، گروه شیمی آلی، دانشکده شیمی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
3- 3- دکتری شیمی آلی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
چکیده:   (35 مشاهده)
مقدمه: جعفری کوهی انبوه (Pimpinella affinis) از خانواده چتریان و یکی از سبزی‌های مصرفی مناطق شمالی ایران است.  
هدف: پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر ضدباکتری عصاره‌های برگ جعفری کوهی انبوه علیه دو سویه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا‌کلی و جداسازی اجزای موثرآن انجام شد.
روش بررسی: حداقل غلظت بازداری (MIC) عصاره‌های هگزانی، اتیل‌استاتی و متانولی به دست آمده از برگ جعفری کوهی انبوه علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی (تهیه شده از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران) به روش براث میکرودایلوشن بررسی شد. با توجه به نتایج حاصل، عصاره اتیل‌استاتی جهت جداسازی اجزای فعال آن انتخاب و سپس با استفاده از روش‌های کروماتوگرافی ستونی و لایه نازک (TLC) به 29 جزء تفکیک شد. اثر ضد باکتریایی اجزای به دست آمده نیز مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: عصاره اتیل‌استاتی (با mg/ml 0/1=MIC علیه استافیلوکوکوس اورئوس و mg/ml 0/2=MIC علیه اشرشیاکلی) نسبت به دو عصاره دیگر نتایج بهتری را نشان داد. از میان 29 جزء به دست آمده از عصاره اتیل‌استاتی، جزءهای ۵F-3F، 8F و 9F علیه استافیلوکوکوس اورئوس (با μg/ml 0/۵=MIC و ۰۵/۰>P) دارای بالاترین قدرت مهارکنندگی بودند. حداقل غلظت بازداری کلرامفنیکل به عنوان استاندارد علیه استافیلوکوکوس اورئوس برابر با μg/ml 0/1=MIC (۰۱/۰>P) می‌باشد. تمامی نتایج گزارش شده دارای p-value کمتر از ۰۵/۰ می‌باشند و دارای سطح معنی‌داری مناسبی هستند.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که اثر مهارکنندگی هر سه عصاره هگزانی، اتیل‌استاتی و متانولی بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بیشتر از اشرشیا‌کلی است. همچنین جزء‌بندی عصاره اتیل‌استاتی منجر به بدست آوردن جزءهایی (۵F-3F، 8F و 9F) تا 200 برابر فعال‌تر از خود عصاره اتیل‌استاتی شد.
 
واژه‌های کلیدی: جعفری کوهی انبوه، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی، کروماتوگرافی
متن کامل [PDF 383 kb]   (22 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شيمي آلي
دریافت: ۱۳۹۶/۸/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۸/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۸/۱۶
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarrafi Y, Tavahodi H, Dehghan H. Investigation of Antibacterial Activity of Pimpinella affinis Leaves Against E. coli and S. aureus and Separation of Active Fractions. JMP. 2017; 4 (64) :109-115
URL: http://jmp.ir/article-1-1913-fa.html
صرافی یعقوب، توحدی حدیث، دهقان حسین. بررسی اثر ضدباکتری عصاره‌های برگ جعفری کوهی انبوه علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی و تفکیک جزءهای مؤثر. فصلنامه گياهان دارويي. 1396; 4 (64) :109-115

URL: http://jmp.ir/article-1-1913-fa.html

دوره 4، شماره 64 - ( پاييز 1396 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.061 seconds with 796 queries by yektaweb 3503