سال 16، شماره 61 و S10 - ( supplement 10 1395 )                   سال 16 شماره 61 و S10 صفحات 185-196 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khosravian- Dehkordi F, Jamalifar H, Amin G, Ahmadian attari M, Mosaed R, Arab Ahmadi A, et al . Antimicrobial Effect of Some Medicinal Smoke, Iranian Traditional Medicine. J. Med. Plants. 2017; 16 (61) :185-196
URL: http://jmp.ir/article-1-1620-fa.html
خسرویان‌دهکردی فرزانه، جمالی‌فر حسین، امین غلامرضا، شاهوردی احمدرضا، احمدیان‌عطاری محمد‌مهدی، مساعد رونکیانی رضا، و همکاران.. اثرات ضد‌میکروبی برخی از دود‌های طبی، طب سنتی ایران. فصلنامه گياهان دارویی. 1395; 16 (61) :185-196

URL: http://jmp.ir/article-1-1620-fa.html


1- دانشجوی دکترای داروسازی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- دانشجوی دکترا، مرکز تحقیقات تضمین کیفیت دارو، گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- استاد، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- استاد، گروه بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
5- دکترای داروسازی سنتی، گروه داروسازی سنتی، دانشکده طب سنتی و مرکز تحقیقات طب سنتی و مفردات پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
6- دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
7- کارشناس شیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
8- تهران، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، monsefes@tums.ac.ir
چکیده:   (3707 مشاهده)

مقدمه: علم امروزه تلاش می‌کند تا عوامل بیماریزا در اماکن عمومی و مراکز بهداشتی را از بین ببرد. استفاده از دود‌های طبی در طب سنتی ایران در بهبود کیفیت هوای محیط رواج داشته است.

هدف: هدف این مطالعه، ارزیابی فعالیت آنتی‌باکتریال دود گیاهان کندر، میخک، صندل و اذخر در مقابل طیف متفاوتی از میکروب‌ها بود.

روش بررسی: دود گیاهان صندل (Santalum album)، اذخر (Cymbopogon schoenanthus)، کندر (Boswellia sacra) و میخک (Syzygium aromaticum) در مقابل باکتری‌هایEscherichia coli ، Staphylococcus aureus، Bacillus subtilis و قارچ Candida albicans بررسی شد و قدرت ضد‌میکروبی آنها ارزیابی شد.

نتایج: گیاه صندل توانست، قارچ C. albicans را در زمان 7 دقیقه و باکتریB. subtilis  را، در 9 دقیقه و دو باکتری E. coli و S. aureus را در زمان 10 دقیقه مانع رشد کامل آنها شود. گیاه اذخر مانع رشد قارچ در زمان 7 دقیقه، باسیل در 11 دقیقه و دو باکتری گرم مثبت و منفی در زمان 9 دقیقه شد. از بررسی دود گیاهان کندر و میخک نتایج قابل توجی به دست نیامد. آنچه قابل توجه بود، با مخلوط کردن دو گیاه صندل و اذخر به نسبت یک به یک اثرات ضد‌میکروبی دود این دو گیاه تقویت شد.

نتیجه‌گیری: میکروب‌ها و قارچ مورد مطالعه حساسیت بالایی نسبت به دود دو گیاه صندل و اذخر نشان دادند و امکان کاربرد صنعتی از این دود را فراهم نمود. لزوم انجام تحقیقات وسیع‌تر در مورد مواد مؤثره دود این گیاهان مطرح می‌شود.

185

واژه‌های کلیدی: اذخر، دود، صندل، ضد‌میکروبی، طب سنتی
متن کامل [PDF 384 kb]   (3384 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1393/11/17 | پذیرش: 1395/4/13 | انتشار: 1395/11/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb