[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 60 - ( 8-1395 ) ::
جلد 4 شماره 60 صفحات 132-141 برگشت به فهرست نسخه ها
تهیه و بررسی خصوصیات نانو ذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس آویشن شیرازی با روش هموژناسیون با فشار کششی بالا و امواج فراصوت
محبوبه ناصری1، حسین آروئی2، شیوا گل محمدزاده *3، محمودرضا جعفری4، حسین نعمتی5
1- 1- دانش‌آموخته دکتری علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد،ایران
2- 2- دانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، مشهد، ایران
3- 3- دانشیار، گروه نانوفناوری دارویی و مرکز تحقیقات نانوفناوری، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران ، Golmohamadzadehsh@mums.ac.ir
4- 4- استاد گروه فارماسیوتیکس و مرکز تحقیقات نانوفناوری، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران
5- 5- استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز ، ایران
چکیده:   (795 مشاهده)

مقدمه: یکی از روش‌های نوین جهت مرتفع کردن مشکلات کاربرد اسانس (مانند ناپایداری، تبخیر و تجزیه در مقابل شرایط محیطی) در صنایع غذایی، داروسازی و کشاورزی استفاده از سیستم حامل نانوذارت لیپیدی جامد (Solid Lipid Nanoparticles) می‌باشد.

هدف: تهیه و بررسی خصوصیات نانوذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس آویشن شیرازی.

روش بررسی: نانوذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس آویشن شیرازی با استفاده از روش هموژناسیون با فشار کششی بالا و امواج فراصوت تهیه شد. اجزای سازنده نانوذرات لیپیدی جامد شامل اسید استئاریک، اسانس آویشن شیرازی در فاز چربی و پولوکسامر 188 در فاز آبی بود. میانگین اندازه ذره‌ای و پتانسیل زتا توسط دستگاه اندازه‌گیری اندازه ذره‌ای، درصد انکپسولاسیون اسانس توسط روش گاز کروماتوگرافی و آنالیز حرارتی با استفاده از دستگاه Diffrential Scanning Calorimetry (DSC) اندازه‌گیری شد. همچنین از میکروسکوپ الکترونی عبوری برای تصویربرداری از نانوذرات لیپیدی جامد استفاده شد.

نتایج: نتایج نشان داد اندازه نانوذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس در حدود 486 نانومتر، شاخص پراکندگی 296/0، پتانسیل زتا 2/27- میلی‌ولت بود. نتایج میکروسکوپ الکترونی نشان داد اندازه ذره‌ای کمتر از 300 نانومتر و شکل ذرات کروی بود. آنالیز حرارتی مواد توسط DSC، وجود ذرات جامد در SLN ساخته شده را اثبات کرد. همچنین درصد انکپسولاسیون اسانس درون نانوذرات لیپیدی جامد 2/95 درصد محاسبه شد. مطالعات پایداری اندازه ذرات و زتا در مدت چهار ماه نشان داد نانو ذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس از پایداری نسبتاً خوبی برخوردار بوده‌اند.

نتیجه‌گیری: به طور کلی نتایج تحقیق حاضر نشان داد نانو ذرات لیپیدی جامد متشکل از اسید استئاریک حامل مناسبی برای اسانس آویشن شیرازی است.

واژه‌های کلیدی: نانو ذرات لیپیدی جامد، آویشن شیرازی، آنالیز حرارتی، اسید استئاریک، اندازه ذره‌ای، میکروسکوپ الکترونی
متن کامل [PDF 669 kb]   (581 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: نانوفناوري پزشكي
دریافت: ۱۳۹۵/۸/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۵/۸/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۵/۸/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Preparation and Characterization of Solid Lipid Nanoparticles Containing Zataria multiflora Boiss Essential Oil by High-shear Homogenization and Ultrasound Method. JMP. 2016; 4 (60) :132-141
URL: http://jmp.ir/article-1-1508-fa.html
ناصری محبوبه، آروئی حسین، گل محمدزاده شیوا، جعفری محمودرضا، نعمتی حسین. تهیه و بررسی خصوصیات نانو ذرات لیپیدی جامد حاوی اسانس آویشن شیرازی با روش هموژناسیون با فشار کششی بالا و امواج فراصوت. فصلنامه گياهان دارويي. 1395; 4 (60) :132-141

URL: http://jmp.ir/article-1-1508-fa.html

دوره 4، شماره 60 - ( 8-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 798 queries by yektaweb 3461