[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 56 - ( 9-1394 ) ::
جلد 4 شماره 56 صفحات 1-22 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر ترکیبات بیوشیمیایی و خواص دارویی انار
سید عباس میرجلیلی *
دکتری مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (2354 مشاهده)

انار گیاه مثمری از تیره انار است که سابقه کشت و کار بسیار کهن دارد. خاستگاه انار ایران و کشورهای همجوار است و به صورت خودرو و کاشته شده در اکثر مناطق کشور وجود دارد. بخش‌های مختلف این گیاه همچون دانه، پوست میوه، آب‌میوه، گل، برگ، پوست و ریشه‌ها ترکیبات بیوشیمیایی متعددی دارند و خواص دارویی متفاوتی از خود نشان می‌دهند. ترکیبات شیمیایی میوه بسته به نوع رقم، محل رویش، اقلیم، رسیدگی میوه و عملیات پرورش و نحوه انبارداری آن متفاوت است. انار حاوی ترکیبات پلی‌فنلی، قندها، اسیدهای چرب، ترکیبات معطر، اسیدهای امینه، توکوفرول‌ها، استرول‌ها، ترپنوئیدها، آلکالوئیدها و غیره است. طی سال‌های اخیر پژوهش‌های متعددی درخصوص خواص آنتی‌اکسیدانی، ضدسرطانی، ضدالتهابی و ضدمیکروبی ترکیبات انار به منظور استفاده از این ترکیبات در معالجه و پیشگیری از سرطان، بیماری‌های قلبی‌عروقی، آلودگی‌های باکتریایی و مقاومت به آنتی‌بیوتیک و دندانپزشکی انجام گرفته است. در این بازنگری، سعی شده است تا با استفاده از جدیدترین یافته‌های تحقیقاتی، ضمن معرفی ترکیبات شیمیایی موجود در این گیاه، به توصیف نحوه عمل و واکنش‌های کلیدی متأثر از این ترکیبات بپردازد.

واژه‌های کلیدی: انار، ترکیبات شیمیایی، فعالیت زیست‌شناختی، گیاهان دارویی
متن کامل [PDF 824 kb]   (3052 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: كشاورزي (گياهان دارويي)
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۲۴ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۱/۲۴ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۱/۲۴
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirjalili S. A Review on Biochemical Constituents and Medicinal Properties of Pomegranate (Punica granatum L.). JMP. 2015; 4 (56) :1-22
URL: http://jmp.ir/article-1-1219-fa.html
میرجلیلی سید عباس. مروری بر ترکیبات بیوشیمیایی و خواص دارویی انار. فصلنامه گياهان دارويي. 1394; 4 (56) :1-22

URL: http://jmp.ir/article-1-1219-fa.html

دوره 4، شماره 56 - ( 9-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 786 queries by yektaweb 3461